Detail Leaf
Ga terug

Muzikale viering jubileum

19 en 20 november 2022

15:30 - 16:30

Jubileum Concert t.g.v. 750 jaar Sint-Catharinadal, priorij van de zusters Norbertinessen.

 

Dit jaar bestaat de priorij Sint-Catharinadal van de zusters Norbertinessen 750 jaar en vormen zij tijdens al die jaren onafgebroken een kloostergemeenschap. Dit jubileum zal ook in cultureel opzicht gevierd gaan worden. Muziek is altijd nauw verbonden geweest bij de geloofsbeleving van de zusters.

 

De priorij heeft aan Daan Manneke gevraagd speciaal en exclusief voor dit jubileum een koorwerk te componeren; het is een werk geworden voor een gemengd koor onder de naam Wijngaard; de teksten zijn ontleend aan de Bijbel, m.n. de boeken Jeremia en het Hooglied. Het werk is via de naam verbonden met de door de zusters enkele jaren geleden ontwikkelde wijngaard.

 

De compositie zal in première gaan in de kerk van Sint-Catharinadal op 19 november. De keuze voor de overige koorwerken tijdens het concert is geïnspireerd vanuit het geestelijk gedachtegoed van de zusters. De dag daarna, 20 november 2021, zal hetzelfde concert gegeven worden in de Grote Kerk te Breda.

                                                                            

Het concert zal worden uitgevoerd door het koor Musa Horti uit Leuven met als dirigent Peter Dejans. Dit koor - in 1989 opgericht - is verbonden aan de abdij van de Norbertijnen van ’t Park in Heverlee en staat bekend in Vlaanderen om haar hoge kwalitatieve waarde zowel wat betreft de programmering als ook in de uitvoering. Hun uitvoering in de St. Paulusabdij in Oosterhout in 2019 t.g.v. de viering Daan Manneke 80 jaar, kreeg een eervolle 4e plaats in de top tien 2019 van culturele hoogtepunten in Noord-Brabant.

 

Het concert zal ongeveer één uur duren. De bezoekers zullen in stilte naar hun plaatsen worden begeleid. Een solist zal bij het binnenkomen musiceren. Na afloop krijgen de bezoekers een glas wijn aangeboden afkomstig van Sint-Catharinadal.

 

Zaterdag 19 november in de Kerk van Sint-Catharinadal; aanvang 15.30 uur. Helaas zijn hiervoor geen kaarten meer beschikbaar.  

Zondag 20 november in de Grote Kerk te Breda; eveneens aanvang 15.30 uur.

 

Kaarten voor de uitvoering in Breda kunt u uitsluitend bestellen via: www.grotekerkbreda.nl.

 

Nadere informatie over componist en koor zie: www.daanmanneke.nl – www.musahorti.be

 

Detail Leaf