Detail Leaf
Ga terug

Jubileumconcert gemeente Wouw

16 okt 2021

19.30 - 21:30

De gemeente Wouw (Roosendaal) biedt de zusters Norbertinessen van Sint-Catharinadal een muziekvoorstelling aan als aandenken aan het 750-jarig jubileum. Vijftig jaar gelden in 1971 vond ook een feestelijke bijeenkomst plaats om te geschiedenis en de verbondenheid van Sint-Catharinadal met Wouw te herinneren en herbevestigen zoals dat ook op deze dag weer zal plaatsvinden.

 

Dit concert is, behalve voor gasten, opengesteld voor publiek. Daarover zal nog nadere informatie worden verstrekt. Dit alles binnen de dan geldende Corona-regels.

 

Het programma is als volgt muzikaal ingevuld.

Als eerste zal het Saxofoonkwartet Oranje uit Wouw een drietal werken ten gehore brengen. Voor het tweede optreden is uitgenodigd Crossbones uit België. Zij hebben speciaal voor de gelegenheid nieuw werk gecomponeerd waarbij het kerkorgel betrokken zal worden.

 

Verder is in samenwerking met verschillende Brabantse steden waar de zustergemeenschap in haar geschiedenis gevestigd is geweest en nog steeds gevestigd is, te weten Breda en Oosterhout, een portretgalerij van de zusters van Sint-Catharinadal gemaakt door fotograaf Koos Breukel, en is van 16 oktober 2021 t/m 10 januari 2022, vrij toegankelijk, te bezichtigen in de Sint Lambertus kerk in Wouw (later ook nog in Breda en Oosterhout). Bij de tentoonstelling verschijnt een publicatie van de portretserie met teksten van historica Femke Deen. De vormgeving wordt verzorgd door Willem Van Zoetendaal en het boek wordt uitgegeven door Lecturis.

 

Wilt u meer weten over de Sint-Lambertuskerk en haar schitterende orgel kijk dan op: www.samenkerk.nl. Voor Crossbones ga naar: www.crossbonestrombones.com en op www.koosbreukel.com vind u informatie over zijn achtergrond en portretten.

Poster concert 16 oktober 2021.jpg

Detail Leaf